Prova på yoga-mindfulness gratis!

Onsdag 8/3 kl. 16.30-17.30

Du som går på gymnasiet är välkommen till en stund där du får släppa all prestation och alla krav och där du kan finna stillhet och ro i dig själv.

Yoga-mindfulness ger dig verktyg så du kan hitta ett lugn i dig själv och stärka din kropp. Du får prova på enkla rörelser, avslappning och andningsövning. Vi anpassar övningarna för varje person, så alla kan delta.

Ungdomscoacherna kommer finnas på plats för dig som vill samtala efteråt.

Ta med en vän och kom! Kom ihåg att anmäla er, det är begränsat med platser!

Anmälan kan ni göra här. Eller skicka sms till 076-811 93 82.
Läs mer om yoga för gymnasieungdomar  här.

Vi kommer sedan att ha yogapass för gymnasieungdomar 6 onsdagar. Pris 150 kr/gång eller 800 kr för 6 gånger.

yoga-mindfulness

Prova på yoga-mindfulness

Söndag 12/2 kl. 10.00-11.30

Du kanske är nyfiken vad yoga kan göra för dig i ditt liv?
Kom och prova helt förutsättningslöst!

En stund för stillhet, närvaro, styrka och glädje

En gång varje månad ger vi en möjlighet att få komma och prova på yoga-mindfulness. Du får  introduktion, prova på mjuka rörelser för kroppen, avslappning, andningsövning och meditation. Övningar som du kan ha glädje av i ditt vardagliga liv för ett ökat välbefinnande och inre lugn.

Du som går kurs är välkommen att ta igen förlorat pass under terminens gång.

Pris 100 kr
Anmälan här. Eller mail till info@halsaochliv.se. Sms 076-811 93 82.

Varmt välkommen!

Nu kör vårterminen igång!

Ge dig tid att ta hand om dig och skaffa verktyg för att ta hand om din hälsa, finna inre ro, glädje och styrka. Det behövs verkligen för oss alla just nu! Vi övar tillsammans och inspirerar varandra att ta med yogan hem i vardagen.

Tisdag 17/1 börjar vi med prova på pass 17.30-19.00

Kurser startar vecka 4. Du kan också komma på PT-yoga, i grupp eller med ditt företag.
Läs mer här om våra erbjudanden.

Vi har också ett öppet pass kvar onsdag 18/1 18.00-19.15

 

Gott Nytt År!

Nu är det alldeles snart ett nytt år och vi tackar för det år som gått, att vi får må bra och växa som människor med yoga-mindfulness. Stort tack till alla som på något sätt deltagit detta år, eget utövande eller tillsammans i yogastudion.

Metoden och filosofin inom yoga-mindfulness vill visa oss hur vi kan leva i samklang med naturen, vi människor, växter och djur tillsammans. Så låt oss öva och försöka förstå detta, som är Indiens gåva till världen. Öva lite varje dag – det gör skillnad för ditt liv och kanske också för de människor du har runtomkring dig.

Önskan om frid och fred till alla.

Nu startar vi en ny grundkurs på måndagar 17.30-19.00. Vi börjar den 31/10 och träffas 8 gånger.
Priset är 1600 kr.

Under kursen får du verktyg till ditt vardagliga liv som stärker hela dig som människa – kropp, psyke och själ. Du får möjlighet att finna inre lugn och öka din närvaro i livet. Det hjälper dig att minska stress och att förstå vad som är viktigt på riktigt för dig i ditt liv.

Mjuka rörelser för kroppen, avslappning, andningsövning och meditation ingår, liksom kort inspirationsstund från yogans filosofi som blir hjälp att öva. Du övar efter din förutsättning och det går bra att sitta på stol om du behöver.

Varmt välkommen med din anmälan!

https://www.halsaochliv.se/kontakt/

 

Ostkustledens dag
17 sept kl. 11-15
Naturcenter i Lilla Hycklinge

Om du är intresserad av eller nyfiken på vandring och naturturism är detta en dag för dig!

Vi är flera aktörer som kommer visa upp våra verksamheter med möjlighet att prova på olika aktiviteter.  Hälsa och Liv kommer bjuda på korta yoga-mindfulness vandringar. Du kan också prova bl.a. kajakpaddling, SUP och flugfiske.

Arrangör är Döderhults naturskyddsförening och med dom kan du prata om deras verksamhet och om du undrar över något kring Ostkustleden.

Läs mer: https://oskarshamn.com/event/ostkustledens-dag/

Varmt välkommen till en härlig höstdag!

Nu startar alldeles snart höstterminen med sköna yogapass igen!

Vecka 33 erbjuder vi 2 prova på pass
tisdag 16/8 kl. 17.30-19.00 och lördag 20/8 kl. 9.30-11.00

Vecka 34 börjar kurserna. Senioryoga ska komma igång igen efter pandemiuppehåll. För information se https://www.halsaochliv.se/schema-och-priser/

Du är också välkommen att boka PT-yoga för dig själv eller tillsammans med någon. Vi kommer också gärna till ditt företag eller förening.

Varmt välkommen!

Vill du stärka din hälsa och finna lugn i en stressig vardag? Välkommen att prova på yoga-mindfulness!
Du har nu chansen att prova på enkla yogaövningar när vi gästar Röda Stugan 23/7 kl. 11.30-16.00.
Övningarna ger en lugn känsla inombords samtidigt som de stärker kropp och själ. Det är ett verktyg du kan ha glädje och nytta av i hela livet. Du deltar efter din förutsättning, övningarna anpassas för varje individ, så alla kan vara med.Det kommer att bjudas på flera korta yogapass med enkla rörelser för kroppen, närvaroövning och andningsövning. Vi delar också med oss av vår erfarenhet att utöva yoga-mindfulness och vad det betyder för våra liv.Pia Karlsson är yogalärare med 12 års erfarenhet att leda yoga-mindfulness. Hon har med sig en av sina kursdeltagare under dagen.

Pia är utbildad av Bikash Acharya genom Growth Health & Care AB och får hela tiden fortsatt handledning och utbildning.

Varmt välkommen!

Läs mer om Röda Stugan
Röda Stugan är ett litet företag som formger och tillverkar produkter för hem och trädgård med stor skaparlust. De har också evenemang och konstutställningar.

 

Yoga sommar

Att öva yoga-mindfulness blir allra bäst när du gör det regelbundet, då får du den djupaste yogaupplevelsen. Därför erbjuder vi öppna yogapass också under sommaren. Du kan så klart också öva hemma på egen hand, men ibland kan det vara så att man behöver lite inspiration av varandra. Du kan läsa mer om sommarens erbjudanden här.

Öppna yogapass vecka 27, 29-32

Stilla yoga-mindfulness vandring i Hycklinge naturvårdsområde

Familjeyoga

Kompisgäng

Pt-yoga

Varmt välkommen att boka tid!

21 juni firas Internationella yogadagen över hela världen. Dagen är instiftad av FN för att sprida hälsa och välmående till människor genom yogautövande.

I år är temat ”Yoga för mänskligheten”. Efter år av Covid-19 pandemi är det många som mår dåligt både fysiskt och psykiskt. Yoga hjälper oss till en hälsosam livsstil där vi får må bra – inte bara människor utan även djur och natur.

Yogan behövs mer än någonsin, så fortsätt öva, eller börja om du inte har testat på tidigare!