Prova på yoga-mindfulness

Lördag 23 februari kl. 9.30-11.00 är du välkommen att prova på yoga-mindfulness. Du kanske aldrig har provat förut och känner dig nyfiken – eller har du utövat yoga tidigare. Det spelar ingen roll! Du är hjärtligt välkommen!

Vi gör rörelser för kroppen som anpassas efter varje individ med stor fokus på närvaro. Vi gör andningsövning och avslappning och du får en introduktion till yoga-mindfulness.

Förkylningstider

När förkylningen kommer på besök är det viktigt att ta sig tid att vila ordentligt och att slappna av. Drick mycket och se till att äta C-vitamin. Var snäll mot dig själv och respektera din kropp.

Om du är frisk kan du stärka dig själv genom att ta väl hand om dig. Ät näringsrik kost, motionera, gör yoga-mindfulness och vila, se till att sova tillräckligt. Då ökar du dina förutsättningar ifall du skulle råka ut för förkylningen och den kanske inte behöver ta ett lika hårt grepp om dig.

Kom ihåg att vi har tusen önskningar när vi är friska, bara en när vi är sjuka
– så ta hand om din hälsa, det är det värdefullaste du har!🌼

Yoga-mindfulness träff med Bikash Acharya

29-31 mars kommer ett nytt tillfälle att träffa Bikash. Den här gången blir träffen i Munkaskogsgården i Habo. Det blir yoga, meditation, bahjan och inspirerande berättelser baserade på den mångtusenåriga indiska yogatraditionen.

Helgen ger en möjlighet att möta dig själv och att umgås med Bikash och de andra deltagarna. Det finns också möjlighet till naturupplevelser och promenader. Träffen bygger på delaktighet, vi lagar den vegetariska maten tillsammans och alla bidrar efter förmåga. Alla är välkomna, barn, vuxna, gamla, unga…

Läs mer här: Yoga mindfulnessträff med Bikash mars 2019

Inspiration för ditt vardagsutövande

Med boken 12 lektioner steg för steg av Bikash Acharya får du en bra möjlighet att öva själv hemma på egen hand. Övningarna är enkla att följa och du kan läsa om tex andningen, meditation och förhållningssätt inom yoga-mindfulness. Vackra dikter ger dig inspiration.

Under en kurs går vi igenom många av övningarna, så vill du ha extra handledning är du välkommen att delta. Och för dig som går kurs blir det enklare att öva hemma på egen hand mellan kurstillfällena.

Se mer om boken här: https://www.halsaochliv.se/bok-och-cd/ Där finns en pdf med smakprov ur boken också!

Prova på yoga-mindfulness

Vecka 3 har du möjlighet att komma och prova på yoga-mindfulness utan kostnad!

Lugna sköna rörelser, som stärker dig kropp och gör den smidig, avslappning och andningsövning ingår. Övningarna ger ett inre lugn så du kan minska stresskänslor och få en ökad närvaro i livet. Passar för alla smidiga, som osmidiga, gamla som unga!

Tisdag    17.00-18.30
Onsdag  19.00-20.30
Lördag     9.30 -11.00

Anmäl dig till Pia Karlsson info@halsaochliv.se, 076-811 93 82

Varmt välkommen!

Prova på pass i Tjuståsa bystuga

God fortsättning på nya året!

På trettondagens kväll hade vi ett prova på pass i Tjuståsa bystuga för samhällets invånare. De fick en introduktion till yoga-mindfulness och prova stående, sittande och liggande övningar, samt andningsövning och meditation. Avslappnade efteråt var de så nöjda att nu Hälsa och Liv ska hålla kurs där i 10 veckor.

Vill du att Hälsa och Liv ska komma till ditt samhälle för en introduktion?

Hör i så fall av dig/er!

 

Vårens kurser

I januari vecka 3 är du välkommen att komma och prova yoga-mindfulness kostnadsfritt. Mjuka rörelser som stärker kroppen och stillar tankar, så du kan hitta ett lugn inom dig själv. Vi gör andningsövning och meditation. Passar för alla oavsett ålder och tidigare erfarenhet av yoga.

Tisdag   17.00-18.30
Onsdag  19.00-20.30
Lördag   9.30-11.00

Vecka 4 börjar kurserna igen. Se Om kurserna – schema och priser för mer information eller klicka här för pdf:
Inbjudan VT 2019.

Prova på pass yoga-mindfulness

Välkommen till ett prova på pass i yoga-mindfulness!

Ge dig själv en stunds stillhet och ro i adventstider. Under detta pass får du prova kroppsövningar, andningsövning och meditation. Alla kan delta då rörelserna anpassas efter varje individ. Det finns ingen prestation. Stor fokus på närvaro i alla övningar, som stärker kroppen och ger en känsla av lugn inombords.

Lördag 8/12 9.30-11.00 Yoga-mindfulness centrum, Stengatan 82 i Södertorn.

Kom ihåg att anmäla dig!

Introduktion för Slimos löpargrupp

Idag har Slimos löpargrupp fått introduktionspass i yoga-mindfulness. Yoga-mindfulness centrum var fullt och det var härligt!
Som löpare kan du ha många fördelar att komplettera din träning med yoga-mindfulness, antingen du är glad motionär eller inriktad på att tävla.

Övningarna stärker och sträcker ut kroppen, så den blir mer rörlig i ditt löpsteg.
Andningen förbättras och din lungkapacitet ökar vilket du kanske kan märka på att uthålligheten stärks.
Du får en ökad koncentration och närvaro – löpningen blir mer njutningsfull!

Dessutom tar yogaövningarna hand om din totala hälsa, vilket du kan komma att märka både som löpare och i ditt vardagsliv. Stresskänslor blir mer hanterbara och du kan hitta ett lugn inom dig själv.

Hör av dig om det låter intressant!

Prova på pass

Lördag 29 september är du välkommen till ett kostnadsfritt prova på pass där du får göra enkla, mjuka rörelser för kroppen, andningsövning och meditation. Kroppen blir starkare och sinnet lugnare. Alla är välkomna, nya och gamla deltagare. Kl. 9.30-11.00 på Yoga-mindfulness centrum, Stengatan 82 i Södertorn.