Prova på och nya kursstarter

På lördag 19/10 kl. 9.30-11.00 är du varmt välkommen till en introduktion i yoga-mindfulness. Du får prova att göra enkla, mjuka rörelser för kroppen, avslappning, andningsövning och kanske också en kort meditation. Övningarna hjälper dig att stärka kroppen och stilla sinnet, så du kan hitta en lugn känsla inom dig själv. Det passar för alla oavsett tidigare erfarenhet av yoga.

Vecka 45 startar en ny kursomgång. Grund/fortsättning och senior grupper.  Introduktion till gravidyoga 6/11 17.00-18.30. Om tillräckligt stort intresse finns startas en grupp. Se https://www.halsaochliv.se/schema-och-priser/

Välkommen också att boka privat yogapass – själv eller tillsammans med någon.

Företag och föreningar välkomnas boka tid.

Yogapaus på seminarium ”Hållbar och cirkulär ekonomi”

Ibland blir det länge att sitta och bara lyssna på seminarium, även om föreläsarna är intressanta
– då kan det vara läge för en yogapaus!

Det fick deltagarna på det halvdagsseminaruim som hölls förra torsdagen på Forum i Oskarshamn. Mellan föreläsningarna fick deltagarna resa sig upp och göra en skön ryggradsvridning under ledning av Pia Karlsson. För att bygga hållbara företag behövs hållbara människor som orkar och mår bra i sin arbetsmiljö. Där kan yoga-mindfulness vara ett värdefullt inslag!

Bland föreläsarna fanns bland annat Tobias Jansson, expert på cirkulär ekonomi, och Christel Liljegren, hållbarhetsexpert och vd på Energikontor Sydost. Hon föreläste om FN.s Agenda 2030. Annat som dagen dagen bjöd  på var en företagspanel och en film med Glenn Mattsing som är vd för Sculptur, där han berättade om sitt företag.

 

 

Prova på yoga-mindfulness

Välkommen att prova på yoga-mindfulness på lördag 21/9 9.30-11.00.

Mjuka rörelser, andningsövning, avslappning och eventuellt meditation. Du får en introduktion till yoga-mindfulness. Passar både vana och ovan utövare av yoga, ung som gammal. Stor fokus läggs på närvaro i övningarna, helt utan prestation. En stund att komma till ro och samtidigt stärka kroppen och välmåendet.

Nya och gamla deltagare hälsas välkoma till detta kostnadsfria pass!

Besök av Kalejdo

Nu har vi återigen haft besök av Kalejdo och nyanlända kvinnor som denna vecka haft temat hälsa. De fick ett prova pass i yoga-mindfulness, slappna av och vila. Det var skönt! Tack för besöket och välkommen åter!

Kalejdo är ett samarbete mellan Internationella kvinnoföreningen Olivia och Oskarshamns kommun där nyanlända kvinnor får möjlighet att träffas och lära sig mer om hur det svenska samhället fungerar.

PK-hälsan provade yoga-mindfulness

Nöjda deltagare gick från prova på passet för PK-hälsan igår. Stort tack att ni kom!
Om några veckor har vi ett till prova på pass för PK-hälsan eftersom intresset varit så stort.
Nästa gäng hälsas välkomna då!

Yoga-mindfulness festival

I helgen bjöd Östanlid in till den sjunde årliga Yoga-mindfulness festivalen på Ekerö i Stockholm. Gästerna bjöds på vackert väder, yogapass, fördrag, hälsokonsultationer, trädgårdsvandring, skapartält för barn och vuxna – och inte minst god mat av grönsaker från egna odlingar tillsammans med musik av gymnasieelever. Varje år sista helgen i augusti hålls denna personliga festival med skön stämning. Väl värt ett besök!

Senior yoga i Oskarshamns-tidningen

Igår uppmärksammade Oskarshamns-tidningen senioryogan genom en artikel. Tack för det! Och tack till deltagarna att ni ville vara med. Det hjäper till att sprida yoga-mindfulness vidare. Nya intresserade har hört av sig! Du kan läsa artikeln om du är prenumerant på OT ”Yogakurs med mål att stärka kropp och själ”. Fotot är taget av Roger Carlsson, OT.

Stort tack!

Tack till alla som har provat på yoga-mindfulness veckan som gått. Det är roligt när fler och fler upptäcker yogans stora skatt! Nästa vecka startar höstens kursomgång 1. Se Om kurserna/schema och priser för information. Det finns möjlighet att komma och prova första kurstillfället om du är nyfiken och missade veckans prova på pass. Du kan också boka ditt privata yogapass.
Varmt välkommen!

Nu är det dags!

Avspark för höstens kurser! Vi startar med kostnadsfria prova på pass vecka 34:

måndag senior 10.00-11.30
onsdag grund 19.00-20.30
lördag grund 9.30-11.00

Kurser startar vecka 35 med morgonyoga 6.45-7.45. Se Om kurserna/schema och priser för mer info om alla kurser.

Varmt välkommen in till yogalokalen, där du får en stund för att hitta lugn inom dig, samt stärka och mjuka upp din kropp!