Nu är det dags!

Avspark för höstens kurser! Vi startar med kostnadsfria prova på pass vecka 34:

måndag senior 10.00-11.30
onsdag grund 19.00-20.30
lördag grund 9.30-11.00

Kurser startar vecka 35 med morgonyoga 6.45-7.45. Se Om kurserna/schema och priser för mer info om alla kurser.

Varmt välkommen in till yogalokalen, där du får en stund för att hitta lugn inom dig, samt stärka och mjuka upp din kropp!

Introduktion till gravidyoga

Onsdagen den 28/8 kl.17.00-18.30 har vi introduktion till gravidyoga. Du kommer förutsättningslöst och får prova olika övningar som är speciellt utvalda för gravida. Vi gör andningsövning och kanske också meditation. Du får veta lite mer om yoga-mindfulness och hur det skulle kunna hjälpa dig under din graviditet, förlossning och tiden efter när bebis finns i din famn. Det är kostnadsfritt. Anmälan behövs. Varmt välkommen!

Prova på yoga-mindfulness

Välkommen till en introduktion av  yoga-mindfulness!
Vecka 34 har du möjlighet att komma och prova enkla, mjuka övningar för kroppen, andningsövning och meditation. Övningarna kan hjälpa dig att finna ro i dig själv, vilket är värdefullt i en kanske stressig vardag. Kroppen stärks och blir mjukare vid regelbunden övning. Det är stor fokus på närvaro och utan prestation. Passar för alla då vi anpassar övningarna efter varje individ. Om du gillar det kan du sedan vara med i någon av höstens kurser som startar vecka 35. Det erbjuds grund/fortsättningskurs, senioryoga, privata yogapass och eventuellt också en grupp för gravida. Företag och föreningar är också välkomna att ta kontakt för en presentation. Mer information hittar du under Om kurserna/schema och priser.

Prova på:
Måndag 19/8 10.00-11.30 Senior
Onsdag 21/8 19.00-20.30 Grund
Lördag 24/8 9.30-11.00 Grund

Ta med dig en vän och kom! Anmäl dig/er först, tack!

Sommar yoga

Onsdagarna 17, 24, 31 juli är det öppet yogapass kl. 19.00-20.15.
Kostnad 140 kr. Ingen anmälan.
Var snäll och ta med ett lakan att ha på yogamattan.

Gravidyoga samma onsdagar kl. 17.00-18.30. Kostnad 160 kr/gång. Anmäl dig om du vill vara med!

Yoga-mindfulness träff i Hjo

Nu är vi hemma igen efter årets inspirerande yoga-mindfulness träff i Hjo, som i år var förlängd en dag för den är så omtyckt!  Vi har lyssnat till vår lärare Bikash Acharya, mediterat tillsammans med honom, haft yogapass, föreläsningar, lagat och ätit god vegetarisk mat tillsammans, sjungit bahjans, lekt, badat, umgåtts och haft det bra.

Nytt för i år var kulturkvällar, då många deltagare bjöd på sig själva i sång, diktläsning och musicerande, men också bjöd in oss alla till dans och övningar i drama. Det var roligt och givande.

Boka in nästa år! Vi brukar ha träffen vecka 28.

Internationella yogadagen

För femte året firas Internationella yogadagen den 21 juni världen över. Dagen är instiftad av FN på initiativ av Indiens premiärminister Narendra Modi för att sprida yoga, hälsa och välmående till fler människor. Var med och fira du också! Ägna en stund åt yogan denna dag!

Höstens kurser

Höstterminen startar med kostnadsfria prova på pass vecka 34. Kurserna startar vecka 35. Det blir morgonyoga, senioryoga, grund/fortsättning. Gravidyoga och mor och bebisyoga grupper startar vid intresse. Du är välkommen att boka privata yogapass enskilt eller med en kompis/kompisar. Företag och föreningar är också varmt välkomna att boka tid. Information finns under Om kurserna/schema och priser.

Varmt välkommen med din anmälan!

Yoga i sommar

Du är välkommen att boka privat yogapass fr.o.m. vecka 29. Då gör vi övningar anpassade efter dina behov och önskemål.

Öppna pass onsdagar 17, 24, 31 juli kl. 19.00-20.15. Ingen anmälan. Var snäll och ta med ett lakan att ha på yogamattan.

Vi gör övningar för kroppen som anpassas efter varje individ. Du kan vara helt ny på yoga eller ha lång erfarenhet. Ålder spelar heller ingen roll. Andningsövning och avslappning ingår också. Du får möjlighet att komma till ro i dig själv och stärka din kropp.

Mer info under Om kurserna/schema och priser.

Varmt välkommen!

Heldag med yoga-mindfulness

I söndags hade vi en heldag med yoga-mindfulness. En dag för att komma till ro och stärka hälsan som var mycket uppskattad av de 6 deltagare som var med. Vi var i mysiga Tjuståsa bystuga där vi gjorde övningar för kroppen, avslappning, andningsövningar, meditation och lagade en god vegetarisk måltid tillsammans. Efter maten tog vi en skön vilostund.  Innan dess hade vi också hunnit med att gå en promenad till skogs med stopp vid en liten sjö.

Att få var i lugnet en hel dag var mycket uppskattat. Dessa dagar ska återkomma med jämna mellanrum. Häng på nästa gång!

Studiecirkel för nyanlända kvinnor

Paulin Nesset, ordförande i Internationella kvinnoföreningen Oliva, har haft en studiecirkel för nyanlända kvinnor som handlar om att må bra i Sverige. Pia Karlsson var inbjuden som ledare vid ett tillfälle då ämnet var yoga-mindfulness, motion och kost. Det var mycket uppskattat och lärorikt både för deltagare och ledare på olika sätt. Särskilt uppskattat bland deltagarna var att få prova på yogaövningar. Läs Nyheternas artikel om studiecirkeln här:

http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/uppskattad-kurs-med-fokus-pa-att-ma-bra/