Höstens kurser

Höstterminen startar med kostnadsfria prova på pass vecka 34. Kurserna startar vecka 35. Det blir morgonyoga, senioryoga, grund/fortsättning. Gravidyoga och mor och bebisyoga grupper startar vid intresse. Du är välkommen att boka privata yogapass enskilt eller med en kompis/kompisar. Företag och föreningar är också varmt välkomna att boka tid. Information finns under Om kurserna/schema och priser.

Varmt välkommen med din anmälan!

Yoga i sommar

Du är välkommen att boka privat yogapass fr.o.m. vecka 29. Då gör vi övningar anpassade efter dina behov och önskemål.

Öppna pass onsdagar 17, 24, 31 juli kl. 19.00-20.15. Ingen anmälan. Var snäll och ta med ett lakan att ha på yogamattan.

Vi gör övningar för kroppen som anpassas efter varje individ. Du kan vara helt ny på yoga eller ha lång erfarenhet. Ålder spelar heller ingen roll. Andningsövning och avslappning ingår också. Du får möjlighet att komma till ro i dig själv och stärka din kropp.

Mer info under Om kurserna/schema och priser.

Varmt välkommen!

Heldag med yoga-mindfulness

I söndags hade vi en heldag med yoga-mindfulness. En dag för att komma till ro och stärka hälsan som var mycket uppskattad av de 6 deltagare som var med. Vi var i mysiga Tjuståsa bystuga där vi gjorde övningar för kroppen, avslappning, andningsövningar, meditation och lagade en god vegetarisk måltid tillsammans. Efter maten tog vi en skön vilostund.  Innan dess hade vi också hunnit med att gå en promenad till skogs med stopp vid en liten sjö.

Att få var i lugnet en hel dag var mycket uppskattat. Dessa dagar ska återkomma med jämna mellanrum. Häng på nästa gång!

Studiecirkel för nyanlända kvinnor

Paulin Nesset, ordförande i Internationella kvinnoföreningen Oliva, har haft en studiecirkel för nyanlända kvinnor som handlar om att må bra i Sverige. Pia Karlsson var inbjuden som ledare vid ett tillfälle då ämnet var yoga-mindfulness, motion och kost. Det var mycket uppskattat och lärorikt både för deltagare och ledare på olika sätt. Särskilt uppskattat bland deltagarna var att få prova på yogaövningar. Läs Nyheternas artikel om studiecirkeln här:

http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/uppskattad-kurs-med-fokus-pa-att-ma-bra/

Välkommen på gravidyoga!

Onsdag 29/5 kl.17.00-18.30 startar en ny kurs gravidyoga. Du får där möjlighet att stärka kropp och sinne, så du kan röra dig lättare under graviditeten och möta förlossningen med ett öppet sinne. Du kommer närmare både dig själv och barnet du bär inom dig. Aningsövningar är en viktig del som ingår under kursen. Kontakten med andra blivna mödrar har tidigare också varit mycket uppskattat.

Varmt välkommen med din anmälan!

Nyinflyttarträff

Hälsa och Liv hälsade i veckan välkommen till nyinflyttade Oskarshamnare tillsammans med Attraktiva Oskarshamn, som stod för arrangemanget. Vi hade ett uppskattat yogapass och eftersnack med god fika. Välkomna att må bra i Oskarshamn! Tack för besöket och välkomna åter!

 

Kalejdo på besök

Ett skönt yogapass fick de nyanlända kvinnorna från Kalejdo i veckan som gick. Tack för att ni kom och tog del av yoga-mindfulness som ett sätt att ta hand om hälsa och välmående!

Kalejdo är ett samarbete mellan Oskarshamns kommun och Internationella kvinnoföreningen Olivia, där nyanlända kvinnor får en möjlighet att mötas, lära sig mer svenska och hur det svenska samhället fungerar. De besöker olika platser i samhället och denna vecka var temat hälsa.

Mors dag med yoga-mindfulness

Fira Mors dag med yoga-mindfulness!

Bjud din mor till ett yogapass söndag 26/5 kl.10.00-11.00. Kostnad 160 kr för båda.

Ni får möjlighet att komma till stillhet och ro i kropp och själ. Vi gör rörelser för kroppen, avslappning, andningsövning och kanske en kort meditation. En perfekt Mors dags present!

Anmälan och information hos Pia Karlsson, 076-811 93 82, info@halsaochliv.se

Prova på yoga-mindfulness

Nu är det dags igen för ett prova på pass i yoga-mindfulness. Lördag 25/5 kl. 9.30-11.00.

Du får prova kroppsrörelser, andningsövning och meditation. Det finns ingen prestation i yoga-mindfulness, vilket är väldigt skönt, du lyssnar till din egen kropp och övar utifrån din egen förutsättning. En möjlighet att komma till ro och vila i dig själv i en kanske stressig vardag.

Varmt välkommen! Ta med dig en vän!

Anmälan och information hos Pia Karlsson, 076-811 93 82, info@halsaochliv.se

Ny kursstart!

Välkommen att ta del av yoga-mindfulness!

Vi startar en ny grupp tisdag 7/5 17.45-18.45. Vecka 21, den 21/5 är flyttad till torsdag samma tid. Vi träffas 6 gånger och kostnaden är 900 kr.

Du får en möjlighet att komma till stillhet och ro i dig själv i en vardag som kanske innebär mycket aktivitet. Kroppen mjukas upp och blir starkare. Vi gör kroppsövningar med stor fokus på närvaro utan prestation. Andningsövningar, meditation och avslappning ingår och vi pratar om olika delar av yogan som blir en inspiration för att öva. Passar för alla, vana och ovan utövare av yoga.