Yoga i din vardag

Ge dig själv tid för att öva yoga i din vardag. Du kanske har ett fullspäckat schema redan, försök då att hitta en lucka som kan passa in i ditt liv. Du kanske kan ta några medvetna andetag direkt på morgonen när du vaknar och sedan göra en skön sträckning när du stigit upp ur sängen. Varför inte ta en paus under arbetsdagen med en yogaövning? Innan du går och lägger dig på kvällen kan du meditera. Sprid övningarna under dagen och ta tillvara på tillfällen som finns. Hitta dina tillfällen! Prioritera din yogaövning!

För ökad närvaro, mindre stress, lugn och ro inuti och mjukare, skönare kropp.
För att må bra helt enkelt!

Lycka till!

 

 

Yoga-mindfulness träff i Habo

I helgen som varit har vi haft en yoga-mindfulness träff i Habo invid Vättern. Vi har inspirerats att fortsätta vårt yogautövande i en vacker miljö genom att lyssna till vår lärare Bikash Acharya när han gett undervisning. Vi har gjort yogaövningar som lärare från olika delar av landet hållit i, sjungit och spelat, lagat god vegetarisk mat tillsammans, promenerat och bara funnits till. Allt i en tillåtande miljö som stödjer vår utveckling. Att möta andra människor som också utövar yoga inspirerar oss att fortsätta öva.

Nästa träff kanske du också vill vara med?
Håll utkik – info kommer!

Prova på senioryoga

Som senior märker du kanske att kroppen ändras. Leder blir stelare och balansen kanske försämras. När du övar yoga-mindfulness mjukar du upp dina leder, stärker muskler och balansen. Du förbättrar andningen, vilket också har stor positiv inverkan på hälsan. Du kan möta livet med större närvaro.

På måndag 25/3 10.00-11.30 kan du som är senior komma och prova på yoga-mindfulness. Passet passar också för dig  som inte är senior och som har en kroppslig begränsning.Vi gör enkla övningar sittande på stol, stående och liggande, andningsövning samt meditation.  Alla övningar går att anpassa till varje individs rörlighet.

Varmt välkommen!

Prova på – Ny kursstart!

Nu är det dags för ett nytt prova på pass. Lördagen den 23/3 9.30-11.00 har du möjlighet att prova om yoga-mindfulness skulle kunna vara något för dig. Enkla rörelser med stor fokus på närvaro anpassade efter varje individ utan prestation. Andningsövning och eventuellt meditation ingår under passet. Ta gärna med en vän och kom!

Ny kursstart vecka 13. Grund/fortsättning, senioryoga, gravidyoga, mor och bebis. Nyhet är också att du kan komma och yoga på morgonen varje måndag! Du kan också boka individuella yogapass, något som fler börjat upptäcka. Se mer info under schema och priser. Varmt välkommen med din anmälan!

Yogapass med Kalejdo

I förra veckan gästades Hälsa och Liv av kvinnor från Kalejdo. Det är ett samarbete mellan Internationella kvinnoföreningen Olivia och Oskarshamns kommun där nyanlända kvinnor får möjlighet att träffas och lära sig mer om hur det svenska samhället fungerar. Temat för dem denna vecka var hälsa och då kom de på yoga-mindfulness pass hos Hälsa och liv – vilket var omtyckt. Stort tack för besöket!

Privat yogapass

Välkommen att boka privat yogapass!

Vi anpassar övningar som passar för dig på en tid som passar för dig. Du kan också komma tillsammans med en vän, din partner eller kanske hela din familj! Det är flera som nu går på privata pass, både enskilt och tillsammans med någon.

Pris för privat pass är 800 kr för 60-75 min. 200 kr läggs på priset för en extra person. Hel familj får specialpris.

Prova på yoga-mindfulness

Lördag 23 februari kl. 9.30-11.00 är du välkommen att prova på yoga-mindfulness. Du kanske aldrig har provat förut och känner dig nyfiken – eller har du utövat yoga tidigare. Det spelar ingen roll! Du är hjärtligt välkommen!

Vi gör rörelser för kroppen som anpassas efter varje individ med stor fokus på närvaro. Vi gör andningsövning och avslappning och du får en introduktion till yoga-mindfulness.

Förkylningstider

När förkylningen kommer på besök är det viktigt att ta sig tid att vila ordentligt och att slappna av. Drick mycket och se till att äta C-vitamin. Var snäll mot dig själv och respektera din kropp.

Om du är frisk kan du stärka dig själv genom att ta väl hand om dig. Ät näringsrik kost, motionera, gör yoga-mindfulness och vila, se till att sova tillräckligt. Då ökar du dina förutsättningar ifall du skulle råka ut för förkylningen och den kanske inte behöver ta ett lika hårt grepp om dig.

Kom ihåg att vi har tusen önskningar när vi är friska, bara en när vi är sjuka
– så ta hand om din hälsa, det är det värdefullaste du har!🌼

Yoga-mindfulness träff med Bikash Acharya

29-31 mars kommer ett nytt tillfälle att träffa Bikash. Den här gången blir träffen i Munkaskogsgården i Habo. Det blir yoga, meditation, bahjan och inspirerande berättelser baserade på den mångtusenåriga indiska yogatraditionen.

Helgen ger en möjlighet att möta dig själv och att umgås med Bikash och de andra deltagarna. Det finns också möjlighet till naturupplevelser och promenader. Träffen bygger på delaktighet, vi lagar den vegetariska maten tillsammans och alla bidrar efter förmåga. Alla är välkomna, barn, vuxna, gamla, unga…

Läs mer här: Yoga mindfulnessträff med Bikash mars 2019

Inspiration för ditt vardagsutövande

Med boken 12 lektioner steg för steg av Bikash Acharya får du en bra möjlighet att öva själv hemma på egen hand. Övningarna är enkla att följa och du kan läsa om tex andningen, meditation och förhållningssätt inom yoga-mindfulness. Vackra dikter ger dig inspiration.

Under en kurs går vi igenom många av övningarna, så vill du ha extra handledning är du välkommen att delta. Och för dig som går kurs blir det enklare att öva hemma på egen hand mellan kurstillfällena.

Se mer om boken här: https://www.halsaochliv.se/bok-och-cd/ Där finns en pdf med smakprov ur boken också!