Yoga i advenstider

Ge dig själv tid att stilla dig med en stunds yoga i advenstider. Mycket julförberedelser pågår och kanske är du en av dem som känner stress över allt som ska ske. Advent och jul kommer med frid och glädje. Stilla dig och se vad som är viktigt och vad du kan minska på, så du kan njuta av den frid och glädje som advents- och juletid vill ge.

Personalvård

Personal från Destination Gotland var och provade på yoga-mindfulness i förra veckan. Företaget vill visa olika möjligheter för sin personal att ta hand om och stärka sin hälsa. Då är yoga-mindfulness en bra grund att stå på. De var mycket nöjda!

Vill du ge din personal samma möjlighet?
Eller har du en arbetsgivare du vill tipsa om detta?

Kontakta i så fall Pia Karlsson
info@halsaochliv.se, 076-811 93 82

Vi kan också komma ut till företaget eller arbetsplatsen och hitta en lösning för just din personal.

Yoga-mindfulness julträff med Bikash Acharya

Yoga-mindfulnessträff till jul är numera en tradition. Vi möts och firar jul med yoga, meditation, bahjan och lyssnar till inspirerande berättelser baserade på den mångtusenåriga indiska yogatraditionen.

Helgen ger en möjlighet att möta dig själv och att umgås med Bikash och de andra deltagarna. Flera praktiserande yogalärare kommer att finnas på plats och det ger ett bra tillfälle för att ställa avancerade frågor om yogas teori och praktik.

Liksom förra året ska vi vara på Munkaskogsgården utanför Habo alldeles intill vackra Vättern. Den vackra naturen lockar till promenader och inspiration. Vi lagar vegetarisk mat tillsammans och hjälps åt efter förmåga.

Alla är varmt välkomna – barn, vuxna, gamla, unga…

Tid och plats: Munkaskogsgården, utanför Habo. Start fredag den 13 december kl. 17 och slut söndag den 15 december kl. 16. Det går bra att komma på lördag förmiddag om det inte är möjligt att komma på fredag.

Kostnad: Pris 1500 kr. Då pengar inte ska vara ett hinder för att komma finns det ett anpassat pris som är 800 kr. Därutöver tillkommer 600 kr för mat och boende. Du kan även delta genom att endast betala för mat och logi, 600 kr. Var vänlig och använd det här erbjudandet ansvarsfullt, du avgör själv prisnivån. För barn är allt gratis. Priset är samma oavsett om du kommer på fredag eller lördag.

Observera att anmälan är bindande efter 5 december. Det finns tyvärr inte möjlighet till återbetalning eller tillgodo efter detta datum.

Anmälan: Mejla till Info@mindfulgrowth.com
Information: All praktisk information såsom vägbeskrivning m.m. fås efter anmälan.Övriga frågor: susanna_sjostrom@hotmail.com, tel 073-801 85 68Betalning: Senast den 5 december, alternativt i samband med anmälan. Inbetala till Growth Health & Care, plusgiro 246499-8. Märk inbetalningen med “Yogaträff” och ditt namn.
Obs! Mat och boende betalas på plats kontant eller med swish.

Prova på pass!

Lördag 23/11 kl. 9.30-11.00 har du möjlighet att komma och prova på yoga-mindfulness. Du får en introduktion och prova kroppsrörelser, andningsövning och kanske en kort meditation. Övningarna hjälper till att stilla sinnet, så att tankar som rör sig inte blir så intensiva. Du kan komma till ro och lugn i dig själv. Kroppen blir också stark och smidig när du övar regelbundet. Det är kostnadsfritt. Ta med en vän och kom!

Du som går kurs och vill ta igen förlorat pass har möjlighet att delta här också.

Varmt välkommen!

Stort tack!

Stort tack till vår lärare Bikash Acharya som gästade Oskarshamn under två dagar. Vi fick en föreläsning på Hotell Post där vi bland annat fick veta mer om hur yoga-mindfulness kan hjälpa oss att minska stress och oro. Vi fick också med oss närvaroövningar att göra hemma. Dagen efter hölls en kurs i mindfulnessbaserad KBT på Yoga-mindfulness centrum där vi fick fördjupning och praktisk övning.

Stort tack också till alla som deltog!

Hantera stress och oro med Bikash Acharya

Äntligen!
I november har du möjlighet att komma på föreläsning och kurs med Bikash Acharya, som gästar Oskarshamn i två dagar. Det var längesen sist han var här, så passa på att komma!

Du får höra om hur du kan använda  yoga-mindfulness för att hantera stress och oro. Kroppen kan ta skada på olika sätt när vi lever med långvarig negativ stress och oro, därför är det viktigt att vi vet hur vi ska hantera detta. Bland annat kan du få högt blodtryck, sömn- och koncentrationssvårigheter. Det kommer bli en föreläsning och en fördjupning där du kan få ytterligare verktyg att hantera stress och oro.

Föreläsning Hotell Post
Fredag 15 nov. 18.30-21.00
Pris 200 kr / 150 kr för studerande, arbetslösa och pensionärer

Mindfulnessbaserad KBT i grupp
Lördag 16 nov. 10.00-15.00
På yoga-mindfulness centrum
Pris 900 kr

Varmt välkommen! Ta med någon du tycker om – det är en väl värd investering!

Se inbjudan: Hantera stress och oro – Bikash Acharya nov 2019

Det finns platser kvar!

Bröstcancerföreningen har provat yoga-mindfulness

Den här veckan har Bröstcancerföreningen varit och provat på yoga-mindfulness. Två grupper har varit på Yoga-mindfulness centrum och tagit del av mjuka övningar för kroppen, avslappning, andningsövning och meditation. Flera tyckte det var skönt. Stort tack för ni ville komma!
Och välkomna tillbaka!

Prova på och nya kursstarter

På lördag 19/10 kl. 9.30-11.00 är du varmt välkommen till en introduktion i yoga-mindfulness. Du får prova att göra enkla, mjuka rörelser för kroppen, avslappning, andningsövning och kanske också en kort meditation. Övningarna hjälper dig att stärka kroppen och stilla sinnet, så du kan hitta en lugn känsla inom dig själv. Det passar för alla oavsett tidigare erfarenhet av yoga.

Vecka 45 startar en ny kursomgång. Grund/fortsättning och senior grupper.  Introduktion till gravidyoga 6/11 17.00-18.30. Om tillräckligt stort intresse finns startas en grupp. Se https://www.halsaochliv.se/schema-och-priser/

Välkommen också att boka privat yogapass – själv eller tillsammans med någon.

Företag och föreningar välkomnas boka tid.

Yogapaus på seminarium ”Hållbar och cirkulär ekonomi”

Ibland blir det länge att sitta och bara lyssna på seminarium, även om föreläsarna är intressanta
– då kan det vara läge för en yogapaus!

Det fick deltagarna på det halvdagsseminaruim som hölls förra torsdagen på Forum i Oskarshamn. Mellan föreläsningarna fick deltagarna resa sig upp och göra en skön ryggradsvridning under ledning av Pia Karlsson. För att bygga hållbara företag behövs hållbara människor som orkar och mår bra i sin arbetsmiljö. Där kan yoga-mindfulness vara ett värdefullt inslag!

Bland föreläsarna fanns bland annat Tobias Jansson, expert på cirkulär ekonomi, och Christel Liljegren, hållbarhetsexpert och vd på Energikontor Sydost. Hon föreläste om FN.s Agenda 2030. Annat som dagen dagen bjöd  på var en företagspanel och en film med Glenn Mattsing som är vd för Sculptur, där han berättade om sitt företag.