Nu startar vi en ny grundkurs på måndagar 17.30-19.00. Vi börjar den 31/10 och träffas 8 gånger.
Priset är 1600 kr.

Under kursen får du verktyg till ditt vardagliga liv som stärker hela dig som människa – kropp, psyke och själ. Du får möjlighet att finna inre lugn och öka din närvaro i livet. Det hjälper dig att minska stress och att förstå vad som är viktigt på riktigt för dig i ditt liv.

Mjuka rörelser för kroppen, avslappning, andningsövning och meditation ingår, liksom kort inspirationsstund från yogans filosofi som blir hjälp att öva. Du övar efter din förutsättning och det går bra att sitta på stol om du behöver.

Varmt välkommen med din anmälan!

https://www.halsaochliv.se/kontakt/

 

Ostkustledens dag
17 sept kl. 11-15
Naturcenter i Lilla Hycklinge

Om du är intresserad av eller nyfiken på vandring och naturturism är detta en dag för dig!

Vi är flera aktörer som kommer visa upp våra verksamheter med möjlighet att prova på olika aktiviteter.  Hälsa och Liv kommer bjuda på korta yoga-mindfulness vandringar. Du kan också prova bl.a. kajakpaddling, SUP och flugfiske.

Arrangör är Döderhults naturskyddsförening och med dom kan du prata om deras verksamhet och om du undrar över något kring Ostkustleden.

Läs mer: https://oskarshamn.com/event/ostkustledens-dag/

Varmt välkommen till en härlig höstdag!

Nu startar alldeles snart höstterminen med sköna yogapass igen!

Vecka 33 erbjuder vi 2 prova på pass
tisdag 16/8 kl. 17.30-19.00 och lördag 20/8 kl. 9.30-11.00

Vecka 34 börjar kurserna. Senioryoga ska komma igång igen efter pandemiuppehåll. För information se https://www.halsaochliv.se/schema-och-priser/

Du är också välkommen att boka PT-yoga för dig själv eller tillsammans med någon. Vi kommer också gärna till ditt företag eller förening.

Varmt välkommen!

Vill du stärka din hälsa och finna lugn i en stressig vardag? Välkommen att prova på yoga-mindfulness!
Du har nu chansen att prova på enkla yogaövningar när vi gästar Röda Stugan 23/7 kl. 11.30-16.00.
Övningarna ger en lugn känsla inombords samtidigt som de stärker kropp och själ. Det är ett verktyg du kan ha glädje och nytta av i hela livet. Du deltar efter din förutsättning, övningarna anpassas för varje individ, så alla kan vara med.Det kommer att bjudas på flera korta yogapass med enkla rörelser för kroppen, närvaroövning och andningsövning. Vi delar också med oss av vår erfarenhet att utöva yoga-mindfulness och vad det betyder för våra liv.Pia Karlsson är yogalärare med 12 års erfarenhet att leda yoga-mindfulness. Hon har med sig en av sina kursdeltagare under dagen.

Pia är utbildad av Bikash Acharya genom Growth Health & Care AB och får hela tiden fortsatt handledning och utbildning.

Varmt välkommen!

Läs mer om Röda Stugan
Röda Stugan är ett litet företag som formger och tillverkar produkter för hem och trädgård med stor skaparlust. De har också evenemang och konstutställningar.

 

Yoga sommar

Att öva yoga-mindfulness blir allra bäst när du gör det regelbundet, då får du den djupaste yogaupplevelsen. Därför erbjuder vi öppna yogapass också under sommaren. Du kan så klart också öva hemma på egen hand, men ibland kan det vara så att man behöver lite inspiration av varandra. Du kan läsa mer om sommarens erbjudanden här.

Öppna yogapass vecka 27, 29-32

Stilla yoga-mindfulness vandring i Hycklinge naturvårdsområde

Familjeyoga

Kompisgäng

Pt-yoga

Varmt välkommen att boka tid!

21 juni firas Internationella yogadagen över hela världen. Dagen är instiftad av FN för att sprida hälsa och välmående till människor genom yogautövande.

I år är temat ”Yoga för mänskligheten”. Efter år av Covid-19 pandemi är det många som mår dåligt både fysiskt och psykiskt. Yoga hjälper oss till en hälsosam livsstil där vi får må bra – inte bara människor utan även djur och natur.

Yogan behövs mer än någonsin, så fortsätt öva, eller börja om du inte har testat på tidigare!

 

Ernemar Oskarshamn

Glad sommar med yoga-mindfulness!

Under sommaren är du välkommen att delta på öppet yogapass en gång i veckan. Vi gör då övningar som passar både för vana och ovana utövare av yoga, så alla kan delta!

Vi gör kroppsrörelser, andningsövning, avslappning och meditation. Övningarna stärker din kropp och du kan hitta en lugn känsla inombords.

Din närvaro i livet ökar, så kanske kan du njuta ännu mer av härliga sommarmånader!

Tisdagar 31/5, 7/6, 14/6
17.00-18.30

Pris 200 kr/gång. På Yoga-mindfulness centrum eller online via Zoom.
Anmäl dig här.

Fler datum kommer efterhand!

Stilla Yoga-mindfulness vandring

Välkommen till en vandringstur där du får möjlighet att landa i dig själv och ta en paus från vardagens stress i natursköna omgivningar kring Hycklinge.

I det småländska landskapet går vi på grusväg och skogsstigar längs ängar och hagar. Du får uppleva dig själv och naturen på nära håll. Du får verktyg och olika yoga-mindfulness övningar som du kan ha glädje av i din vardag för att minska stress och öka närvaro samt för en djupare naturupplevelse.

Vandringsturen är ca 4,5 km lång och den passar för både vana och ovana yogautövare och vandrare. Vi går i en liten grupp, max 6 personer för att du ska kunna få personlig vägledning. Pris 650 kr.

Boka ditt datum här!

Söndagar kl. 10.00-12.30     24/4       8/5      12/6

Yoga kursstart

Välkommen till kurs!

Vi börjar en ny kursomgång vecka 13.
En möjlighet för dig att komma till stillhet och ro i en värld som just nu  är orolig. Du får lära dig att slappna av, rörelser för kroppen, andningsövningar och meditation. Det blir ett verktyg du kan använda dig av i ditt vardagliga liv.

Tisdagar 17.00-18.30     grundkurs
Onsdagar 19.00-20.30  fortsättning
Torsdagar 09.30-11.00 grundkurs

Läs gärna vad tidigare deltagare tycker här.

Varmt välkommen!

Personalen i Kolbergakyrkan i Oskarshamn fick i veckan möjlighet att prova på yoga-mindfulness. En skön och  avslappnande stund som var mycket omtyckt. Kan vi göra det här varje vecka? frågade dom efteråt. Så bra var det!

Vi kan komma till din arbetsplats eller kan ni komma till oss. Många blir förvånade att man kan känna sig så avslappnad efter ett yoga-mindfulness pass. Något som är mycket värdefullt i en värld där många upplever stress i sin tillvaro.

Välkommen att höra av dig om du är intresserad att ge yoga-mindfulness till din personal!