Prova på Yoga-mindfulness

Lördag 10/2 9.30-11.00
Stillhet, styrka, glädje, närvaro
Övningar som passar för alla oavsett ålder och tidigare erfarenhet av yoga. Introduktion till Yoga-mindfulness.
 
Varmt välkommen! Bjud gärna med en vän!

Yoga – en möjlighet för dig och samhället

Föreläsningen med Bikash Acharya, som är vår huvudlärare och grundare av yoga-mindfulness i Sverige, var i Stockholm igår. På olika platser i landet satt vi också lyssnade online.

Bikash berättade om hur vi med hjälp av yoga- filosofi och dess metoder kan vi tillsammans organisera vårt samhälle till att bli mer levande och trivsamt.

Vi har alla en inneboende längtan efter frid, fred och samhörighet. Miljontals människor runtom i världen utövar yoga och mindfulness. Denna inre process är en kraft för att gemensamt skapa ett hållbart samhälle för oss alla; människor, djur och natur.
Läs mer om Bikash Acharya och han företag Growth Health & Care AB.

Vi ser fram emot fler tillfällen att samlas på detta sätt framöver!

Stort tack till arrangörerna https://www.yoga-mindfulness.com/ och https://www.ostanlid.se/

Drop in – Nya kursstarter

Vi startar upp igen i januari med drop in pass.

Tisdagar 2, 9, 16 januari
Onsdagar 3, 10, 17 januari
Tid 18.00-19.15
Pris 200 kr

Var snäll och ta med lakan eller egen yogamatta.

Nya Kursstarter vecka 4

Måndagar senioryoga 10.00-11.30
Tisdagar grund 17.00-18.30
Onsdagar fortsättning 19.00-20.30
Torsdagar grund 10.00-11.30

Eva Karlsson kommer att ha kurs måndagar 19.00-20.30
Therese Jonsson kommer att ha kurs torsdagar 17.00-18.30

Se här för mer information och anmälan

Varmt välkommen till yogastunder som ger stillhet, styrka, glädje och närvaro.

Adventsyoga

Vi bjuder in till ett skönt yogapass och en kopp värmande te i adventstider. En tid då du kanske har mycket att stå i och när stressen lätt smyger sig på. Vi vill hjälpa dig att komma till närvaro, så du kan njuta denna tid på året!

Vi börjar med ett skönt yoga-pass där du får göra övningar för kroppen, avslappning och en andningsövning. Finns tid gör vi en kort meditation. Efter det tar vi en kopp värmande te och sitter ner tillsammans en stund. Adventsmys.

!:a, 2:a och 3:e advent. Läs mer här.

Ta med dig någon du håller av och kom!

Julträff med Bikash Acharya

Välkommen till vår traditionella julfest med Bikash Acharya i Habo helgen 24-26 november.

Vi firar julen med yoga, meditation, badjans (sång), luciatåg och inspirerande berättelser ur den mångtusenåriga yogatraditionen. Naturen bjuder in till promenader, inspiration och lekfullhet. Alla är välkomna, barn, unga, vuxna, gamla. Tillsammans hjälps vi åt efter förmåga och vi lagar gemensamt den vegetariska maten. Öppen brasa, härlig stämning och god gemenskap.

Hoppas vi ses! Hör gärna av dig om du vill ha mer information!

 

Yogakurser startar

Nu har vi glädjen att berätta att vi kommer köra igång både gravid- och senior yoga igen. Det var ett tag sen sist, så vi hoppas att ni hittar tillbaka till oss!

Vecka 42 startar vi. Då startar också en ny omgång grund- och fortsättningskurs. Läs mer och boka din kurs här.

Det har nu blivit mer lättöverskådligt och lättare att boka tack vare hjälp från Everday. Tack så mycket!

Hoppas vi ses för sköna yogastunder i höst!

Nya yogalärare

Under hösten håller Therese Jonsson och Eva Karlsson kurser under sin utbildning till yogalärare. Båda två har utövat yoga i många år och har upplevt hur gott det gjort för deras liv. Därför har dom valt att vara med i arbetet att sprida yoga-mindfulness till fler, vilket är jätteroligt!

Dom har just nu kurser igång och kommer starta en kursomgång till under hösten, i oktober och november. Eftersom att dom är under utbildning blir det ett reducerat pris, så det är mycket förmånligt. Duktiga är dom också!

Läs mer och boka här.

Prova på yoga-mindfulness

Varje månad erbjuder vi prova på pass. Passen är till för dig som är nyfiken och vill veta mer och för dig som behöver ny inspiration för ditt yogautövande. Det kan ju vara så att vi börjar öva yoga och tycker det är jätteskönt, men sen händer andra saker och vi glömmer bort vår övning. Så kommer vi plötsligt ihåg hur gott det gjorde för oss och vill starta igen. Då kan ett sånt här prova på tillfälle vara utmärkt för att komma igång!

Nästa prova på är den 15 oktober 9.30-11.00

Du får först introduktion till yoga-mindfulness. Sen får du prova på olika rörelser för kroppen stående, sittande och liggande. Det går bra att sitta på stol. Avslappningsstunden efter kroppsrörelserna är mycket uppskattad. Vi avslutar med andningsövning och meditation, frågor och funderingar.

Alla övningar anpassas för varje person, så alla kan delta efter sin förutsättning. Det är prestations- och kravlöst, vilket är mycket uppskattat. Yoga vill hjälpa dig att finna stillhet och ro inuti dig, att finna din glädje och styrka som människa. Därför är yoga för alla, oavsett ålder, smidighet eller ursprung.

Kom och prova! Helt förutsättningslöst.

 

Stilla vandring

I söndags hade vi Stilla vandring i Hycklinge igen. Vi gick i en liten grupp, som vi alltid gör. Det blir mer personligt då och det är lättare att prata med varandra. För det gör vi också, mellan närvaroövningarna längs vägen. Om man vill gå tyst gör man det.

Det är väldigt uppskattat att få träffa likasinnade. Det är uppskattat att det är så rofyllt. Det är uppskattat att man får med sig redskap att använda i sin vardag.

Söndag 8 oktober går vi igen. Följ med oss då!

Ostkustledens dag

I lördags deltog vi på Ostkustledens dag i Lilla Hycklinge. Det var ett lyckat evenemang!

Vi hade tur med solsken och det var god stämning bland utställare och besökare. Hos oss kunde man prova på Stilla vandring och ställa frågor om yoga-mindfulness. Vi hade flera nyfikna besökare.

Annat som dagen bjöd på var servering av både pizza och god fika i trädgården. Man kunde till exempel få veta mer om släktforskning och sin hembygd. En upplevelseslinga ner till sjön Eckern där det fanns möjlighet att prova på SUP och att paddla både kanot och kajak.

Evenemanget arrangerades av Döderhults naturskyddsförening. Tack till er för dagen! Tack till alla utställare och besökare!

Hoppas vi ses igen nästa år!