Nya yogalärare

Under hösten håller Therese Jonsson och Eva Karlsson kurser under sin utbildning till yogalärare. Båda två har utövat yoga i många år och har upplevt hur gott det gjort för deras liv. Därför har dom valt att vara med i arbetet att sprida yoga-mindfulness till fler, vilket är jätteroligt!

Dom har just nu kurser igång och kommer starta en kursomgång till under hösten, i oktober och november. Eftersom att dom är under utbildning blir det ett reducerat pris, så det är mycket förmånligt. Duktiga är dom också!

Läs mer och boka här.

Prova på yoga-mindfulness

Varje månad erbjuder vi prova på pass. Passen är till för dig som är nyfiken och vill veta mer och för dig som behöver ny inspiration för ditt yogautövande. Det kan ju vara så att vi börjar öva yoga och tycker det är jätteskönt, men sen händer andra saker och vi glömmer bort vår övning. Så kommer vi plötsligt ihåg hur gott det gjorde för oss och vill starta igen. Då kan ett sånt här prova på tillfälle vara utmärkt för att komma igång!

Nästa prova på är den 15 oktober 9.30-11.00

Du får först introduktion till yoga-mindfulness. Sen får du prova på olika rörelser för kroppen stående, sittande och liggande. Det går bra att sitta på stol. Avslappningsstunden efter kroppsrörelserna är mycket uppskattad. Vi avslutar med andningsövning och meditation, frågor och funderingar.

Alla övningar anpassas för varje person, så alla kan delta efter sin förutsättning. Det är prestations- och kravlöst, vilket är mycket uppskattat. Yoga vill hjälpa dig att finna stillhet och ro inuti dig, att finna din glädje och styrka som människa. Därför är yoga för alla, oavsett ålder, smidighet eller ursprung.

Kom och prova! Helt förutsättningslöst.

 

Stilla vandring

I söndags hade vi Stilla vandring i Hycklinge igen. Vi gick i en liten grupp, som vi alltid gör. Det blir mer personligt då och det är lättare att prata med varandra. För det gör vi också, mellan närvaroövningarna längs vägen. Om man vill gå tyst gör man det.

Det är väldigt uppskattat att få träffa likasinnade. Det är uppskattat att det är så rofyllt. Det är uppskattat att man får med sig redskap att använda i sin vardag.

Söndag 8 oktober går vi igen. Följ med oss då!

Ostkustledens dag

I lördags deltog vi på Ostkustledens dag i Lilla Hycklinge. Det var ett lyckat evenemang!

Vi hade tur med solsken och det var god stämning bland utställare och besökare. Hos oss kunde man prova på Stilla vandring och ställa frågor om yoga-mindfulness. Vi hade flera nyfikna besökare.

Annat som dagen bjöd på var servering av både pizza och god fika i trädgården. Man kunde till exempel få veta mer om släktforskning och sin hembygd. En upplevelseslinga ner till sjön Eckern där det fanns möjlighet att prova på SUP och att paddla både kanot och kajak.

Evenemanget arrangerades av Döderhults naturskyddsförening. Tack till er för dagen! Tack till alla utställare och besökare!

Hoppas vi ses igen nästa år!

Ostkustledens dag

Ostkustledens dag 9 september

Välkommen att träffa oss på Ostkustledens dag! Lördag 9 september 11-15 är vi flera aktörer som vill visa dig olika sätt att komma ut i naturen. Vi hoppas på en fin dag med många besökare, så ta med dig vänner och familj och kom!
Hos Hälsa och Liv får du prova på Stilla vandring och närvaroövningar. Det kan hjälpa dig att komma nära dig själv och få en fördjupad kontakt med naturen, som vi alla är en del av. Du får prata med oss om yoga-mindfulness, vad det kan göra för skillnad i ditt liv att öva. Vi kommer vara flera yogalärare på plats och deltagare som övat yoga-mindfulness i många år.
Du kan också prova på att paddla kajak och paddelboard, flugfiske, vandra och prata med olika utställare som har sina verksamheter kring Ostkustleden.
Hoppas vi ses!

Yoga-mindfulness lärarutbildning

Investera i dig själv och ditt liv, samtidigt som du kan hjälpa och stödja dina medmänniskor. Att gå en lärarutbildning i yoga-mindfulness är en god investering för dig som vill finna glädje, harmoni och styrka i ditt vardagsliv.

Utbildningen ger grundläggande kunskaper om yogans filosofi, teori och praktik och att lära ut yoga till människor. Den ger professionella en möjlighet att utvidga sin kunskap om Yoga-mindfulness roll när det gäller att förebygga och behandla stressrelaterade besvär, antingen enbart med yoga-mindfulness eller i kombination med sin profession. Du kan också gå utbildningen helt för din egen skull.

Här kan du läsa mer om utbildningen som anordnas av Growth Health & Care AB där Bikash Acharya är huvudlärare.

Growth Health & Care AB grundades 1984 av Bikash Acharya, fil mag i psykologi, legitimerad KBT terapeut. Han forskar även inom stress- och utbrändhetsfrågor vid Karolinska Institutet. Bikash föddes och växte upp i Indien och genomgick en mångårig traditionell utbildning och träning i mindfulness-meditation och yoga.

Dags för anmälan!

Nu är det dags att du anmäler dig till höstens kurser i yoga-mindfulness!

Stunder då vi övar yoga tillsammans för att finna stillhet, närvaro, glädje och styrka. Övningarna har du sedan glädje av i ditt vardagliga liv. Vi går igenom kort om yogan filosofi och inspirerar varandra att använda det vi lär oss i vardagen. Vi övar asanas (kroppsrörelser) gör olika andningsövningar, avslappning och meditation.

Tisdagar 17.00-18.30 grund
Onsdagar 19.00-20.30 fortsättning
Torsdagar 10.00-11.30 grund

Yoga-mindfulness vänder sig till alla. Filosofin säger att vi alla – människor, djur och växter – behöver hjälpa varandra att växa tillsammans, så vi kan bygga välfärd och glädje för alla. Därför är den så viktig idag. Det spelar ingen roll om du har övat tidigare eller om du är ny inför yoga, vilken ålder du har eller vilket land du kommer ifrån.

Välkommen att öva med oss!

Vi bjuder på yogapass för att fira Internationella yogadagen den 21 juni. Klockan 9.30-10.45 bjuds du på ett skönt yogapass och får känna glädjen och gemenskapen i att människor över hela världen samlas och övar yoga denna dag. Det är fantastiskt!

Dagen är instiftad av FN på initiativ av Indiens premiärminister Narendra Modi, som är en hängiven yogautövare. Yogans metod och filosofi behövs i dagens stressade samhälle, där vi också är påverkade av olika saker som händer i världen. Yoga kan hjälpa oss att bygga välfärd och glädje för alla – människor, djur och växter tillsammans.

Välkommen att öva med oss på Yoga-mindfulness Centrum Oskarshamn!

 

Välkommen till en stilla vandring där du får möjlighet att uppleva dig själv i natursköna omgivningar i Hycklinge, Oskarshamn.

Söndagar 9.30-12.00  7/5, 28/5, 11/6

Vi går ca 4,5 km på grusväg längs ängar och hagar och på skogsstigar. Längs vägen gör vi olika närvaroövningar, som ger ökat lugn och inre frid, samtidigt som det ger en fördjupad kontakt med naturen. Gruppen är liten, max 6 personer för att du ska få personlig vägledning.

Tidigare deltagare har uppskattat det väldigt mycket!
Platsen vi går på, avslappningen det ger och kontakten med naturen.

Pris 590 kr/gång.

Välkommen med du också!
Boka här.

Prova på yoga-mindfulness gratis!

Onsdag 8/3 kl. 16.30-17.30

Du som går på gymnasiet är välkommen till en stund där du får släppa all prestation och alla krav och där du kan finna stillhet och ro i dig själv.

Yoga-mindfulness ger dig verktyg så du kan hitta ett lugn i dig själv och stärka din kropp. Du får prova på enkla rörelser, avslappning och andningsövning. Vi anpassar övningarna för varje person, så alla kan delta.

Ungdomscoacherna kommer finnas på plats för dig som vill samtala efteråt.

Ta med en vän och kom! Kom ihåg att anmäla er, det är begränsat med platser!

Anmälan kan ni göra här. Eller skicka sms till 076-811 93 82.
Läs mer om yoga för gymnasieungdomar  här.

Vi kommer sedan att ha yogapass för gymnasieungdomar 6 onsdagar. Pris 150 kr/gång eller 800 kr för 6 gånger.