OM KURSERNA

Du får lära dig olika övningar som stärker kroppen och sinnet under en kurs i yoga-mindfulness.

All kan vara med! Du behöver inte var akrobat för att utöva yoga-mindfulness. Det handlar istället om att öka ditt välmående där just du befinner dig. Inom yoga-mindfulness finns något som kan passa för alla oavsett ålder och tidigare erfarenhet av yoga.

Genom stor fokus på närvaro, andning  och upplevelse tar övningarna hand om hela dig, såväl fysiskt, psykiskt, emotionellt och själsligt. Du får uppleva en lugn känsla inom dig själv, något som är mycket uppskattat och värdefullt i en kanske stressig vardag. Samtidigt blir kroppen både smidigare och starkare. Det finns ingen prestation, du lyssnar noga till din kropp i alla övningar, som anpassas efter dina förutsättningar.

Vi gör kroppsövningar (asanas) omväxlande stående, sittande och liggande. Om du har någon kroppslig begränsning kan du sitta på stol och utföra de sittande övningarna. Efter kroppsövningarna ingår en skön avslappningsstund. Vi övar medveten andning genom olika andningsövningar, samt grundläggande meditation. I början av passet pratar vi om delar ur yogans filosofi som kan bli till inspiration för att öva. Det kan till exempel handla om andningen, mindfulness, meditation eller hur vi på olika sätt kan ta hand om vår hälsa. 

Kurserna hålls huvudsakligen på Yoga-mindfulness centrum, Stengatan 82, Södertorn, Oskarshamn. Vi kan också komma till dig, antingen som privatperson eller företag/förening, om det skulle passa bättre.