Om kurserna

Om du är intresserad av att gå en kurs i yoga-mindfulness – hör av dig till Hälsa och Liv. Det är möjligt att starta kurser även på andra tider än de nedanstående.  Kanske vill du komma enskilt eller med några kompisar? Vi löser det!

Hälsa och Liv erbjuder kurser enskilt och i grupp, privat och för företag/landsting. Kurser startas kontinuerligt.

Du får lära dig olika övningar som gör kroppen smidigare och starkare och där du kan hitta ett inre lugn. De ger en skön avslappning och ökad närvaro.

OBS! När du anmält dig till en kurs är den bindande. Om du av någon anledning inte väljer att gå kursen betalar du halva kursavgiften ändå.

Prova på kostnadsfritt!

Lördagar  9.30-11.00

1 sept, 29 sept, 27 okt, 8 dec

Obs! Tiden som först var utsatt den 24 nov är ändrad till 8 dec pga julträff med Bikash Acharya, se under Nyheter för mer info om den.

Dessa lördagar är också du som går kurs och behöver ta igen ett förlorat pass välkommen. Du som tidigare gått kurs och vill friska upp yogan för att hålla igång är också varmt välkommen. Ta gärna med en vän!

Nya kursstarter vecka 45

Måndag   10.00-11.30        Senioryoga
Måndag.  17.00-18.30       Gravidyoga
Tisdag      17.00-18.30       Grund/Fortsättning
Onsdag     09.30-11.00       Mor och bebis
Onsdag    19.00-20.30       Grund/Fortsättning

Ytterligare kurser kan startas. Anmäl intresse om du vill gå annan tid/dag.

Du anmäler dig till en grupp och går den dagen i möjligaste mån. Om du har förhinder något tillfälle går det bra att hoppa in en annan dag under pågående kursperiod. Detta i mån av plats.

Priser

Kostnad grund/fortsättning/senior 900 kr/6 gånger.
Gravid yoga 900 kr/6 gånger.
Mor och bebis 900 kr/6 gånger.

Enstaka pass 160 kr/gång i mån av plats. Du som är ny och vill börja en kurs är välkommen att prova kostnadsfritt första gången.

Plats

Kurserna hålls på Yoga-mindfulness centrum, Stengatan 82 i Södertorn, Oskarshamn.

Kurs grund/fortsättning

Vi gör olika kroppsövningar stående, sittande och liggande. Stor fokus läggs på närvaro i övningarna och de anpassas efter varje individs rörlighet. Det finns ingen prestation, utan man lyssnar till sin egen kropp. Sittande övningar går också bra att göra på stol, om man har svårt att sitta på golvet. Grundläggande andningsövningar och meditation är också viktiga delar som ingår. Dessutom går vi  igenom olika delar av Yoga-mindfulness som blir en inspiration för att öva. Vi pratar också om hur vi kan göra Yoga-mindfulness till en del av vardagen. Kursen är för både nya deltagare och de som varit med tidigare. Max 10-11 deltagare.

Gravidyoga

Yoga-mindfulness övningar för gravida stärker dig som blivande mamma både i kroppen och sinnet och ger dig en möjlighet att komma nära både dig själv och ditt barn. Du kommer förmodligen att kunna röra dig lättare under din graviditet och förhoppningsvis gör det också din förlossning lättare. Vi gör asanas (kroppsövningar) anpassade för gravida, andningsövningar och meditation. Samtidigt får du möjlighet att knyta kontakt med andra blivande mammor, vilket har varit mycket uppskattat. Gruppen är liten max 6-8 deltagare.

Du är välkommen att komma in i en pågående grupp om du är intresserad. Grupper startas kontinuerligt.

Mor och bebis

Välkommen till denna omtyckta kurs! Vi gör enkla yogaövningar som sträcker ut och stärker kroppen, samt ger ökat lugn inom dig. Det hjälper dig att sakta och mjukt stärka upp din kropp efter graviditeten. Du kommer närmare till dig själv, vilket ger trygghet i rollen som nybliven förälder. Barnet är också med då vi hela tiden varvar övningar med sång för bebis.

En del övningar är enbart för mor och andra deltar bebis  i. Allt sker på bebis villkor. Behövs blöjbyte eller amning så gör du det. Du får en avkopplande stund där du bara kan vara med dig själv och ditt barn i en lugn miljö där inget annat pockar på din uppmärksamhet. Vi avslutar med en fruktstund.

Det passar bra att vara med från att bebis är 2 månader gammal. Du får möjlighet att träffa andra nyblivna mammor och knyta nya kontakter. Gruppen är liten max 6-8 deltagare.

Senioryoga

Det är aldrig för sent att börja med yoga-mindfulness! Övningarna kan hjälpa en åldrande kropps stela muskler och leder att bli mjukare, smidigare och starkare. De stärker även balansen. Förmodligen kan du också känna att sinnet blir mer vitalt och att du får uppleva en inre glädje och ro så att du kan möta livet i hälsa och välmående även när åldern stiger. Vi gör sittande, stående och liggande övningar som är skonsamma för kroppen. I början av kursen sitter vi alla på stol, sedan kan de som vill sitta på yogamattan. Vi avslutar varje pass med avslappning, andningsövning och meditation. Gruppen är liten, max 7-8 deltagare.

Individuellt yogapass

För dig som hellre kommer enskilt än i grupp finns individuella yogapass. Rörelserna anpassar vi efter ditt behov och dina önskningar. Om du redan går i en grupp och vill ha extra stöd och finna mer utveckling i ditt yogautövande passar det också bra att komma på ett enskilt pass som ett komplement.

Pris 690 kr/60-75 min – första gången 490 kr/60-90 min

Kurserna hålls på Yoga-mindfulness centrum

Stengatan 82, Södertorn, Oskarshamn

Yoga-mindfulness för företag
Om din personal mår bra kommer förmodligen ditt företag också att göra det!

Torsdagar och fredagar är avsatt tid för besök hos företag och organisationer. Tid kan också bokas efter överenskommelse.

Ni är välkomna att kontakta Hälsa och Liv för att berätta vilka behov ni har, så kan vi göra ett program efter det. Det skulle till exempel kunna vara morgonyoga eller lunchyoga med uppmjukande rörelser, föreläsning med inspiration hur man kan ta hand om sin hälsa, eller vid något företagsevent.

Att göra yoga kan vara en del i ett viktigt friskvårdsarbete på en arbetsplats. Det kan göra att personalen hittar ett ökat lugn och minskar stresskänslor. Kroppen hålls smidigare och starkare, vilket kan hjälpa till att förebygga arbetsskador.

Hör av er till Pia på info@halsaochliv.se eller 076-811 93 82 så kan vi prata mer.