YOGA-MINDFULNESS
Olika delar FÖR hälsa

Här beskrivs olika delar inom yoga-mindfulness som en inspiration för att stärka och bibehålla en god hälsa. Det handlar om kroppsrörelser och motion, andning och energi, vila och en sund kosthållning.

Att ta hand om din hälsa och förebygga sjukdom sker när du är frisk och mår bra. Det är då du har störst möjlighet att öva. Det är också då som utveckling sker. Försök att hitta disciplin och rutin för övning i din vardag som passar i ditt liv. Det gynnar dig och din hälsa!

När du mår dåligt kan du inte öva på samma sätt. Då handlar det mest om att bli frisk igen och du kanske behöver behandling och läkarhjälp. Det blir svårt att öva och du ska inte öva på samma sätt. Det är viktigt att du inte pressar dig, utan lyssnar väl till kroppen. Öva mindre, men fortsätt att öva, håll din disciplin och rutin, ät bra mat o.s.v. Det hjälper dig på din väg att må bra igen. Vila, göra avslappning, andnings-
övningar och meditation kan du alltid göra, däremot kan det vara så att du ska undvika vissa kroppsrörelser. Rådgör med din läkare och din yogalärare vad som gäller om du blir sjuk.