Yoga-mindfulness hösten 2018

Nu är det dags att anmäla sig till höstens kurser! Hela kursutbudet hittar du under Om kurser, där du också kan läsa mer om varje kurs. Det erbjuds grund/fortsättningskurs, senioryoga, gravidyoga och yoga för mor och bebis.

Måndag 20/8 är det prova på för seniorer kl. 10.00-11.30 och tisdag 21/8 kl. 17.00-18.30 är det prova på för grundkurs. Om du är intresserad av gravidyoga eller mor/bebis går det bra att komma första gången och prova. Då betalar du för den gången, om du vill fortsätta kursen betalar du hela kursavgiften.

Varmt välkommen!

Yoga-mindfulness festival Munsö Stockholm

Varmt välkommen till en härlig festival för hela familjen, nu för 6:e året! 25 och 26/8, 11-16:00. Vegetarisk mat tillagad direkt från trädgården. Prova Yoga-mindfulness övningar – Lyssna på föredrag om hälsa, yogalivsstil och aktuell forskning. Yoga-baserad hälsokonsultation. Musik – Trädgårdsvandring – Utställning och försäljning av konsthantverk, grönsaker och frukt. Skapande aktiviteter för barn och vuxna. Cafe & Galleri. Njut av en dag i närvaro och inspiration! Inträde 50 kr, barnen gratis. Nära till buss 311/312 hpl Farmen. För program och mer info se http://www.ostanlid.se/festival/

 

Internationella yogadagen

Kom och fira internationella yogadagen!

Torsdag 21 juni firar vi yogans dag tillsammans med över 190 länder i världen. Kom och var med du också!
Klockan 10.00-11.00 är det öppet pass på yoga-mindfulness centrum. Välkommen!

GLAD SOMMAR!

Tack till er alla som varit med och delat yoga-mindfulness stora skatt denna termin!

Vi fortsätter med några öppna pass under sommaren på tisdagkvällar i juli månad. Datum och tider kommer.

Sommarträff i Hjo med Bikash Acharya 11-15 juli

Nu har ni återigen möjlighet att tillbringa 5 dagar i Yoga-mindfulnessanda i byn Missveden! En del av er väljer kanske att komma själv och en del kanske väljer att komma tillsammans med sin familj.

Bikash kommer att berätta om inspirerande händelser och upplevelser som vi kan relatera till vårt dagliga liv. Dessa dagar ger dig en möjlighet att möta dig själv i en inre resa – där du har möjlighet att finna din egen sanning och andlighet och på ett vilsamt sätt söka svar till de existentiella frågorna.

Dagarna kommer att bestå av yoga, meditation, satsang, bahjans, promenader samt lek och umgänge. Träffen erbjuder både barn, tonåringar och vuxna möjligheten att komma nära sig själv på ett lekfullt och lustfyllt sätt. Att få tillbringa dagar tillsammans skapar utrymme för ett gemensamt växande.

För föräldrar med barn har vi ett familjekooperativ. Det innebär att föräldrar och frivilliga gemensamt kommer att hjälpas åt med de barn som behöver passning under dagen. Tanken är att föräldrarna också ska få möjlighet till egen fri tid i det sociala sammanhanget.

Tillsammans hjälps vi alla åt att tillaga den goda vegetariska maten.
Boendet är enkelt och naturnära. Det finns plats för många tält och även möjlighet att ta med husvagn (några platser).
I huset bor de som har störst behov.

Vi erbjuder student, ensamstående med barn, långtidssjukrivna, pensionär- och arbetslöshetsrabatt samt även för de par som kommer från gemensamt hushåll.

Vi bor i byn Missveden, 5 km utanför Hjo, med enkelt boende.www.hjo.missionskyrkan.se

Dag/tid: Onsdag 11 juli kl. 10.00 – söndag 15 juli kl. 15.00 (v. 28).
Pris: 3000 kronor betalas till Growth och för de som har rätt att erhålla rabatterat pris kostar träffen 2000 kr per person. Priserna inkluderar logi. Plusgiro: 246499-8. För barn under 15 år är det gratis. Obs! Märk inbetalningen med “Yoga träff” och ert namn. Vid ankomsten uppvisar ni ert betalningsbevis och ni mottar ett kvitto från oss.Vid anmälan och betalningsdag efter 30 juni tillkommer en avgift på 300 kr.
Kost: 600 kr tillkommer och betalas kontant på plats vid ankomst.

Tidig anmälan hjälper vårt arbete.

Anmälan och frågor via E-post till info@mindfulgrowth.com

Alla är Varmt Välkomna!

Kurs och föreläsning med Bikash Acharya i Smålandsstenar

Yoga-mindfulness är idag en välbeprövad metod för hälsa både för privat bruk, i organisationer och inom vården. Många människor världen över använder metoden på grund av dess enkelhet och att den är lätt att lära sig och att använda. Forskningen visar både i Sverige och internationellt att Yoga-mindfulness bland annat kan minska stress, oro, ångest och förbättra hälsa och livskvalitet.

Varmt välkommen till fredagens föreläsning där Bikash Acharya berättar om Yoga-mindfulness och deltagarna har också möjlighet att prova några övningar. På lördagen hålls en fördjupad kurs.

Fredag
Plats: Torghuset, Smålandsstenar
Tid: Fredag 1 juni kl. 18.00-21.00
Pris: 200 kr. För pensionärer, studenter och arbetslösa 150 kr.

Lördag
Plats: OK Vivill stugan (vid elljusspåret), Smålandsstenar
Tid: Lördag 2 juni 10.00-14.00
Pris: 500 kr. För pensionärer, studenter och arbetslösa 300 kr.

För mer info och bokning kontakta någon av nedanstående personer:

Lotta Melin Samuelsson Tel. 076-1060113
Gudrun Klang Tel. 073-1568001
Niclas Samuelsson Tel. 070-5236815

Prova på pass för mor och bebis

På tisdag 17/4 har vi ett prova på pass för mor och bebis 9.30-11.00. Vi gör yogaövningar, andningsövning,  och kanske en meditation. Vi sjunger för bebis. Det blir en fin samvaro och närvaro med ditt barn. Efteråt avslutar vi med en fruktstund, då du har möjlighet att knyta kontakt med de övriga mödrarna. Tidigare har det varit en mycket omtyckt stund. Välkommen!

Prova på och öppet pass framflyttat

Helgen  14-15 april har Bikash en yoga-mindfulness träff i Linköping. Därför är helgens pass framflyttade till nästa vecka. Det gäller prova på, som istället blir lördagen den 21/4 kl. 9.30-11.00, samt söndagens öppna pass, som istället blir söndagen den 22/4 kl. 18.00-19.30. Välkommen!

Ny kursstart!

Nu finns möjlighet att börja med yoga-mindfulness i april månad. Njut av våren med större närvaro! Onsdag 4/4 19.00-20.30 finns möjlighet att komma och prova kostnadsfritt. Anmäl dig för att säkra din plats.  Se om kurserna för mer info.

Yoga-mindfulness träff med Bikash Acharya

13-15 april har du möjlighet att delta på en yoga-mindfulness träff med Bikash Acharya. Träffen hålls i Limmernäs, utanför Limmern, 3 mil från Linköping. Det blir yoga, meditation, bahjan och inspirerande berättelser baserade på den mångtusenåriga indiska yogatraditionen.

Helgen ger en möjlighet att möta dig själv och att umgås med Bikash och de andra deltagarna. Det finns också möjligheter till naturupplevelser och promenader. Träffen bygger på delaktighet, vi lagar den vegetariska maten tillsammans och alla bidrar efter egen förmåga.
Alla är välkomna, barn, vuxna, gamla, unga…

Se info:

Meditationsträffar

På måndagkvällar kl. 19.00-20.00 håller Yoga-mindfulness centrum öppet hus för meditation. Alla helgfria måndagar till och med vecka 17. Kostnaden är fri/valfri.

”Meditation är en teknik som hjälper Dig att komman närmare Dig själv. Genom att praktisera meditation stillas de oroliga tankarna i sinnet och Du upplever ett mer lugn inombords”.
Se info:  Kom och meditera tillsammans med oss under våren 2018

Välkommen!

Kursstarter i vår

Nu är vårens första kursutbud här! Vi startar nya året vecka 2 med prova på pass tisdagen den 9/1 kl. 17.00-18.30 och lördagen den 13/1 9.30-10.45. Låt dig inspireras till ökat välmående och minskad stress med yoga-mindfulness. Ta med dig en vän och kom!

Kurserna startar vecka 3. Se Om kurserna för mer information. I utbudet finns grund/fortsättningskurs, senioryoga, gravid yoga samt yoga för mor och bebis. Det går också bra att komma enskilt för dig som hellre vill det.

Vi är nu många som delar erfarenhet av att yoga-mindfulness är skönt för både kropp och själ. Det lugnar sinnets aktiviter, stärker kroppen och gör den smidigare. Bara att få en stund i stillhet i en lugn och skön miljö är en stor avkoppling för många. Välkommen du också!

Gravid yoga

Kursen för blivande mammor har varit mycket omtyckt. Flera deltagare väljer att fortsätta ända fram till förlossning. Du får möjlighet till en stunds stillhet och ro bara för dig och ditt barn. Vi gör övningar som stärker kroppen i graviditeten och inför förlossningen. Du får lära dig att slappna av och andas medvetet, något som har kommit flera tidigare deltagare till stor nytta under förlossningen och efter. Du får också lära känna andra blivande mödrar i en liten grupp. Ny grupp startar måndag 9/4 kl. 17.00-18.30. Se kurserna för info.