Om kurserna

Om du är intresserad av att gå en kurs i yoga-mindfulness – hör av dig till Hälsa och Liv. Det är möjligt att starta kurser även på andra tider än de nedanstående.  Kanske vill du komma enskilt eller med några kompisar? Vi löser det!

Hälsa och Liv erbjuder kurser enskilt och i grupp, privat och för företag/landsting. Kurser startas kontinuerligt.

Du får lära dig olika övningar som gör kroppen smidigare och starkare och där du kan hitta ett inre lugn. De ger en skön avslappning och ökad närvaro.

OBS! När du anmält dig till en kurs är den bindande. Om du av någon anledning inte väljer att gå kursen betalar du halva kursavgiften ändå.

Hösten 2018

Prova på kostnadsfritt

måndag 20/8 10.00-11.30   senior
tisdag     21/8 17.00-18.30   grund/forts

Lördagar  9.30-11.00

1 sept, 29 sept, 27 okt, 24 nov

Kurser startar vecka 35

Måndag   10.00-11.30        Senioryoga
Måndag.  17.00-18.30       Gravidyoga
Tisdag      09.30-11.00       Mor och bebis
Tisdag      17.00-18.30       Grund/Fortsättning
Onsdag   19.00-20.30       Grund/Fortsättning

Kostnad grund/fortsättning/senior 1500 kr/10 gånger. Gravid yoga 900 kr/6 gånger. Mor och bebis 900 kr/6 gånger.

Enstaka pass 160 kr/gång. För dig som tidigare gått kurs.

Ytterligare kurser kan komma att startas. Anmäl intresse om du vill gå annan tid/dag.

Kurserna hålls på Yoga-mindfulness centrum, Stengatan 82 i Södertorn, Oskarshamn.

Kurs grund/fortsättning

Vi gör olika kroppsövningar stående, sittande och liggande. Stor fokus läggs på närvaro i övningarna och de anpassas efter varje individs rörlighet. Det finns ingen prestation, utan man lyssnar till sin egen kropp. Sittande övningar går också bra att göra på stol, om man har svårt att sitta på golvet. Grundläggande andningsövningar och meditation är också viktiga delar som ingår. Dessutom går vi  igenom olika delar av Yoga-mindfulness som blir en inspiration för att öva. Vi pratar också om hur vi kan göra Yoga-mindfulness till en del av vardagen. Kursen är för både nya deltagare och de som varit med tidigare. Max 10-11 deltagare.

Gravidyoga

Yoga-mindfulness övningar för gravida stärker dig som blivande mamma både i kroppen och sinnet och ger dig en möjlighet att komma nära både dig själv och ditt barn. Du kommer förmodligen att kunna röra dig lättare under din graviditet och förhoppningsvis gör det också din förlossning lättare. Vi gör asanas (kroppsövningar) anpassade för gravida, andningsövningar och meditation. Samtidigt får du möjlighet att knyta kontakt med andra blivande mammor, vilket har varit mycket uppskattat. Gruppen är liten max 6-8 deltagare.

Du är välkommen att komma in i en pågående grupp om du är intresserad. Grupper startas kontinuerligt.

Mor och bebis

Välkommen till en stunds närvaro med din nyfödda baby. Vi gör enkla yogaövningar som sträcker ut och stärker kroppen, samt ger ökat lugn inom dig. Vi sjunger för bebis och har en mysig stund tillsammans. Vi avslutar med en fruktstund. Denna kurs har varit mycket omtyckt!

En del övningar är enbart för mor och andra deltar bebis  i. Allt sker på bebis villkor. Behövs blöjbyte eller amning så gör du det. Du får en avkopplande stund där du bara kan vara med dig själv och ditt barn i en lugn miljö där inget annat pockar på din uppmärksamhet. Det passar bra att vara med från att bebis är 2 månader gammal fram till hen börjar röra på sig. Du får möjlighet att träffa andra nyblivna mammor och knyta nya kontakter. Gruppen är liten max 6-8 deltagare.

Senioryoga

Det är aldrig för sent att börja med yoga-mindfulness! Övningarna kan hjälpa en åldrande kropps stela muskler och leder att bli mjukare, smidigare och starkare. De stärker även balansen. Förmodligen kan du också känna att sinnet blir mer vitalt och att du får uppleva en inre glädje och ro så att du kan möta livet i hälsa och välmående även när åldern stiger. Vi gör sittande, stående och liggande övningar som är skonsamma för kroppen. I början av kursen sitter vi alla på stol, sedan kan de som vill sitta på yogamattan. Vi avslutar varje pass med avslappning, andningsövning och meditation. Gruppen är liten, max 7-8 deltagare.

Individuellt yogapass

För dig som hellre kommer enskilt än i grupp finns individuella yogapass. Rörelserna anpassar vi efter ditt behov och dina önskningar. Om du redan går i en grupp och vill ha extra stöd och finna mer utveckling i ditt yogautövande passar det också bra att komma på ett enskilt pass som ett komplement.

Pris 690 kr/60-75 min – första gången 490 kr/60-90 min

Kurserna hålls på Yoga-mindfulness centrum

Stengatan 82, Södertorn, Oskarshamn

Yoga-mindfulness för företag
Om din personal mår bra kommer förmodligen ditt företag också att göra det.

Att göra yoga kan vara en del i ett viktigt friskvårdsarbete på en arbetsplats. Låt dina anställda få möjlighet att ta hand om sin hälsa, minska stress, finna en glädje och harmoni genom yoga-mindfulness.

Hör av er till Pia på info@halsaochliv.se eller 076-811 93 82 så kan vi prata mer.