Om kurserna

Om du är intresserad av att gå en kurs – hör av dig till Hälsa och Liv. Det är möjligt att starta kurs även på andra tider än de nedanstående. Kanske vill du komma enskilt eller med några kompisar? Vi löser det!

Under en kurs får du lära dig olika övningar som gör kroppen smidigare och starkare och där du kan hitta ett inre lugn. De ger en skön avslappning och ökad närvaro.

Kurs

Vi gör olika kroppsövningar stående, sittande och liggande. Stor fokus läggs på närvaro i övningarna och de anpassas efter varje individs rörlighet. Det finns ingen prestation, utan man lyssnar till sin egen kropp. Sittande övningar går också bra att göra på stol, om man har svårt att sitta på golvet. Grundläggande andningsövningar och meditation är också viktiga delar som ingår. Dessutom går vi  igenom olika delar av Yoga-mindfulness som blir en inspiration för att öva. Vi pratar också om hur vi kan göra Yoga-mindfulness till en del av vardagen.

I sommar hålls följande pass:

Onsdag 5 juli 19.00-20.15

Tisdag 18 juli 17.00-18.15

Tisdag 26 juli 17.00-18.15

Kostnad 130 kr.

Prova på kostnadsfritt vecka 33!

Tisdag 15 augusti 17.00-18.30

Onsdag 16 augusti 18.30-19.00

Höstens pass börjar vecka 34

Måndag 10.00-11.30        Senioryoga
Måndag 17.00-18.30        Gravid yoga

Tisdag 17.00-18.30          Grund/Fortsättning

Onsdag 19.00-20.30        Grund/Fortsättning

Det kommer också att startas en förmiddagsgrupp för mor och bebisar. Dag är ännu ej bestämd.

Kostnad 1500 kr/10 gånger. Gravid yoga 990 kr/6 gånger.

Gravidyoga

Yoga-mindfulness övningar för gravida stärker dig som blivande mamma både i kroppen och sinnet och ger dig en möjlighet att komma nära både dig själv och ditt barn. Du kommer förmodligen att kunna röra dig lättare under din graviditet och förhoppningsvis gör det också din förlossning lättare. Vi gör asanas (kroppsövningar) anpassade för gravida, andningsövningar och meditation.

Du är välkommen att komma in i en pågående grupp om du är intresserad.

Mor och bebis

Välkommen till en stunds närvaro tillsammans. I en lugn och skön miljö får ni möjlighet att koppla av. Vi sjunger och gör enkla yogaövningar, en del för enbart mor och en del som bebis deltar i. Du får möjlighet att träffa andra nyblivna mammor och knyta nya kontakter.

Senioryoga

Det är aldrig för sent att börja med yoga-mindfulness! Övningarna kan hjälpa en åldrande kropps stela muskler och leder att bli mjukare, smidigare och starkare. Förmodligen kan du också känna att sinnet blir mer vitalt och att du får uppleva en inre glädje och ro så att du kan möta livet i hälsa och välmående även när åldern stiger. Vi gör sittande, stående och liggande övningar som är skonsamma för kroppen. I början av kursen sitter vi alla på stol, sedan kan de som vill sitta på yogamattan. Vi avslutar varje pass med en andningsövning och meditation.

Lunchyoga

Detta pass är för dig som har möjlighet att gå ifrån en stund från ditt arbete eller för dig som är ledig dagtid. Vi gör kroppsrörelser och andningsövningar som skänker lugn och frid att fortsätta dagen.

Individuellt yogapass

För dig som hellre kommer enskilt än i grupp finns individuella yogapass. Rörelserna anpassar vi efter ditt behov och dina önskningar. Om du redan går i en grupp och vill ha extra stöd och finna mer utveckling i ditt yogautövande passar det också bra att komma på ett enskilt pass som ett komplement.

Pris 690 kr/timme – första gången 490 kr/timme

Kurserna hålls på Yoga-mindfulness centrum

Stengatan 82, Södertorn

Yoga-mindfulness för företag
Om din personal mår bra kommer förmodligen ditt företag också att göra det.

Att göra yoga kan vara en del i ett viktigt friskvårdsarbete på en arbetsplats. Låt dina anställda få möjlighet att ta hand om sin hälsa, minska stress, finna en glädje och harmoni genom yoga-mindfulness.

Hör av er till Pia på info@halsaochliv.se eller 076-811 93 82 så kan vi prata mer.