Om Hälsa och Liv

Hälsa och Liv har startats för att sprida kunskap om Yoga-mindfulness och Yoga-mindfulness livsstil till människor. Företaget drivs av Pia Karlsson, som alltid varit intresserad av hälsa och personlig utveckling.

2006 kom Pia i kontakt med Bikash Acharya, som är hennes yogalärare och handledare. Hon var med på olika träffar och kurser med honom och 2009-2010 gick hon hans lärarutbildning i Yoga-mindfulness för första gången. Sedan dess har hon övat regelbundet och låtit Yoga-mindfulness bli en naturlig del av hennes vardagliga liv. Pia fortsätter att kontinuerligt utbilda sig vidare och fördjupa sin förståelse  och kunskap om yoga-mindfulness. 2016 gick hon lärarutbildningen ytterligare en gång för att låta yogan sjunka in ännu djupare. Hon har hållit kurser tidigare i ABF:s regi, innan hon 2015 valde att starta företag. Pia har också läst medicinsk grundkurs på omvårdnadsprogrammet och hon har 30 högskolepoäng i psykologi. Dessutom har Pia erfarenhet från olika yrken, körsång och idrottsliv. Pia tycker om att möta människor i alla åldrar och det får hon nu göra i sitt utbud av kurser som vänder sig till alla, så väl yrkesverksamma, som seniorer och gravida kvinnor. Så småningom kommer utbudet av kurser växa ytterligare.

Yoga-mindfulness övningarna skänker Pia frid, glädje och harmoni. De gör hennes kropp smidigare och starkare. Det har också blivit lättare för Pia att hantera stressiga vardagssituationer sedan hon började utöva yoga. Det får henne att må bra helt enkelt! Därför vill hon gärna dela med sig av yoga-mindfulness till andra människor, som liksom henne vill hitta en väg till hälsa och harmoni i livet.

Hela tiden får Pia fortsatt handledning av sin lärare Bikash Acharya, som driver företaget Growth Health & Care AB. Bikash föddes i Indien där han fick sin utbildning i yoga och mindfulness. Sedan har han arbetet i USA och nu i Sverige. Förutom att han utbildar Yoga-mindfulness lärare och handleder dem, är han utbildad KBT psykoterapeut och forskar kring stressproblematik på Karolinska institutet i Stockholm.